Jdi na obsah Jdi na menu
 


12. 4. 2017

Zápis do školy

Je čas přihlásit se do školy. Nechce se mi, na rozdíl od dcery,která se těší a těší a těší. A taky se diví, proč nenastoupí hned po zápisu.

Rozhodil mne už včerejší výběr ošacení.Její "outfitek" sezdával se z králíčkovatých šatů a pruhovaných legín. Dobře,máš to mít. Jako profesionální pedagožka vím, že je jedno, jak se děti oblékají, hlavně, že chodí rády.Nu což, otestujeme paní učitelky.

Ráno jsem pouze vyměnila špinavé fusekle za čisté ponožky,abych přeci jen u testu nepropadla.Sama sebe oblékla v zánovní kostýmek, když bude třeba, začnu tančit mateřský slepičí dupáček a zaměřím pozornost na sebe.

Pcháááááá, snažila jsem se být neviditelná, bezdětná dezorientovaná žena.

Paní učitelka se mile zeptala na jméno a tak. To,že zaměnila babičku se sestrou a sestřenici s kámoškou ze třídy mi bylo šumafuk, tréma je tréma a rodinné poměry nejsou veřejně známy.

Ale po dotazu, zda už má školní tašku,odpověděla: "Ráda bych,ale ještě nemám.Maminka tvrdí, že na tom intenzivně pracuje."Scvrkla jsem se na úroveň lavice.

Bublina se výtvarně vyjadřovala na téma Maková panenka. "A to vedle, Viktorko?, To je balónek?" "Ne", odvětila má dcera a mile se na mne usmála. "To je moje maminka, moje starááááá,chytráááá makovice!" (kdo viděl Povídání o makové panence, už ví")

Když jsem dělala, že nevidím, neslyším a učitelka dělala, že se nesměje, padla mezi jejími vzlyky další otázka. "A když si ve školce hrajete na zahradě, chodíte i na písek?" ....stačil jediný pohled Bubliny, moc dobře ho znám.Vyjadřuje mozkovou nedostatečnost matky. "Teď?!" zeptala se nevěřícně."V téhle zimě?...my chodíme jen pozdě na jaře, v létě a začátkem podzimu!"....a máš to, zašeptala jsem do ticha v poloze ležmo, předstírající pytlík na výtvarku.

Mno, přijali nás. Budoucí třídní se na ní moc těší, protože je šikovná holka a takovéhle typy tu potřebují.Pan Bůh s námi.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

A už je to tady!!!!

Mamina, 15. 4. 2017 9:38

Tak to jsem se zase nasmála - hlavně té staréééé a chytréééé makovici. Se divím, že jste nechaly doma kačera.