Jdi na obsah Jdi na menu
 


29. 10. 2017

Kafe latte macchiatto

Mám deváťáky. A ač jsou v pubertě, jsou slušně vychovaní a navíc je s nima legrace přenáramná.Fakt. Proto se nebojím vyrazit na výlet nebo na exkurzi na Úřad práce. Nevím,jestli by nebylo lepší jim nejdříve práci ukázat a pak teprve možnosti jak se jim vyhnout,ale v tomto ohledu nejsem odborník.Jen vím, že jim tam dělají přiblblé testy,kdy jim vyjdou piloti letadla nebo nedejbože chemický inženýři a dožadují se pak úspěchu a jedniček.Je fakt,že tomu předchází přednáška, k níž nemám výhrady. To je  zde nepodstatné. Podstatou je, že jsme přijeli na místo určení a měli téměř hodinu čas.Napadlo mne zajít si všichni do Dékáčka. Podnik je to slušný, s přijatelnými cenami pro učitele, dětem je to jedno. Čekala jsem frontu, až tak vychovaní zase nejsou,ale neva, čas na rozhodování mezi čajem a kávou byl. Zvolila jsem druhou možnost.Kávu piju jen alžírskou,ale to mi před dorosteci bylo blbý, zvolila jsem tedy Latééééémakiáto! Kdo ví, čte dál,kdo neví,gooogluje a pak čte dál.

Konverzovala jsem s paní, ona pracovala na kávě. Potud dobrý. Nevšimla jsem si ale,že to dělá do hrnku na presso. Konverzuji dál,když se paní otočí a ječí: "Ty vole, teď jsem to přelila a ještě se spálila!"..ta druhá přiběhne se slovy, že je tele a rozlitý kafe (pořád je to presso s mlékem) utře z podšálku a okrajů hrnku utěrkou. Jsem tak konsternována situací, že si kávu odnáším ke stolku a zírám. Zírají i děti,tlemí se a čekají na vývoj situace.Už mě znají, vědí,že mám delší vedení. Taky že jo!!! Kafe se nedá pít a já zjišťuju proč, preso prostě nepiju! Zvednu se a omluvně přicházím k pultu a říkám:"Promiňte, my jsme to asi zakecali,ale já chtěla latte macchiato."...zuřivý pohled.Jistě mi vyčítá tu spálenou ruku. "Ale tohle JE latte macchiatto! " zvyšuje hlas ale stále má nastavený úsměv."Ne to není, to je do sklenice a dole je horké mléko, nahoře našlehané horké mléko!" "Ale to tam máte, jenže jak je to v hrnku,tak to není vidět!!!" stále úsměv..Jsem srab, odcházím pokořena ke stolku se svým hnusným pressem. Nedá mi to a googluju. Pravdu mám!!!!  Vítězoslavně nesu fotografie vševědoucího vyhledávače a ukazuju jí to. Odpověď, tentokrát už jen zuřivá, bez úsměvu:" Vy mě tak budete učit co se jak dělá!!! Jestli vám to nechutná, tak to nepijte!" .....

Tak...a teď by měl přijít cvak a jiný záběr...nepřišel.Jen jsem zvedla děti,místo na shledanou jsem řekla, že je hloupá husa a vystřelila na úřad práce.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář